රස පදමට විබර හදමු

විබර කිව්වහම සමහර අයටනම් මේක ටිකක් අලුත් කෑමක් වෙයි. අපි මේ විබර ටිකක් හදලා බලමු ඔයාලා මේ විබර වලට කැමතිද කියලා.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • කැකුළු හාල් පිටි - 500g
  • උකු පොල් කිරි - කෝප්ප 02
  • ලුණු - තේ හැඳි 02
  • බිත්තර - 01
  • සීනි
  • කලරින් බින්දු කීපයක්
  • සාදන ක්‍රමය

    • විබර හදද්දී අපි ඉස්සෙල්ලාම පොඩ්ඩක්වත් කැටි හිටින්නේ නැති වෙන්න දෙතුන් පාරක් හාල් පිටි ටික හොඳට හලා ගන්න ඕනේ.
    • ඊළගට මේ හලා ගත්ත හාල් පිටි ටික තාච්චියකට දාලා පොඩ්ඩක් වෙලා බැද ගන්න.
    • දැන් පොල් කිරි ටිකට බිත්තරෙයි ලුනුයි දාලා හොඳට කලවම් කරන්න.
    • ඊළගට අපි කරන්න ඕනේ බැදගත්ත හාල් පිටි ටිකට පොල් කිරි ටික ටික දදා හොඳට අනා ගන්න එක. මේ පොල් කිරි ටික දාලා අනාගන්න ඕනේ හාල් පිටි වල රස්නේ තියෙද්දීමයි.
    • පිටි ටික සොෆ්ට් බෝලයක් වගේ වෙනකන් හොඳට අනා ගන්න.
    • දැන් මේ පිටි ටික විබර අච්චුවකට දාලා ලස්සන මල් රටා ටික හදාගන්න.
    • අනා ගත්ත පිටි ටික ටිකක් වෙලා තියනකොට වේලෙන්න බලනවා. එතකොට මේ පිටි ටික මල් හදාගන්න බැරුව කැඩෙනවා. ඒ වෙලාවට තව පොල් කිරි පොඩ්ඩක් දාලා අයෙත් පිටි ටික අනාගන්න.
    • දැන් මේ හදාගත්ත මල් ටික තෙල් වලට දාලා බැද ගන්න ඕනේ. තද රන්වන් පාට වෙනකන් මේ මල් රටා ටික බදින්න ඕනේ නෑ. ලාවට රන්වන් පාට උනහම ඇති.
    • ඔක්කොම රටා ටික බදගත්තාට පස්සේ මේ ටික සුළං වදින්නේ නැති විදිහට අසුරලා දවස් 05ක් 06ක් විතර තියලා තියන්න.
    • දවස් 05කට 06ට පස්සේ අපි මේ මල් රටා ටික ආයෙත් බැද ගන්න ඕනේ. දෙවෙනි පාර බැදගත්තට පස්සේ තමයි මේ විබර ටික ලස්සන වෙලා එන්නේ.
    • දැන් අපි විබර ටික උඩින් දාන පැණි ටික හදාගන්න ඕනේ. ඒකට සීනියි වතුරයි එකට දාලා සීනි ටික දිය වෙනකන් මද ගින්දරේ කලවම් කරන්න.
    • සීනි ටික දිය වේගෙන එනකොට ඔයාලා කැමති පාටකින් කලරින් බින්දු කීපයක් මේකට එකතු කරන්න.
    • දැන් මේ පැණි ටික පාඩම එනකන් කලවම් කරන්න.
    • හැන්දට පැණි ටිකක් අරන් වක්කලහම කැඩෙන්නේ නැතුව නූලක් වගේ පහලට අදෙනවානම් මේ පැණි ටික පදමට ඇවිත් තියෙන්නේ.
    • දැන් අපි බැදගත්ත විබර ටික උඩින් මේ පැණි ටික දාලා ලස්සන කර ගන්න.
    • මේ විබර ටික සුළං වදින්නේ නැතුව අසුරා ගත්තහම සතියක් දෙකක් උනත් තියා ගෙන කන්න පුළුවන්.
    Prepared Vibara kept on a banana leaf with cashe fruits
    Prepared Vibara kept on a banana leaf with cashe fruits
    Prepared Vibara kept on a banana leaf with cashe fruits
    Prepared Vibara kept on a banana leaf with cashe fruits

    Contact DailyLife.lk

    or drop an E-Mail to