නියම රසට කිරිබත් හදමු

ලංකාවේ අපි හරිම අසාවෙන් කන්න කැමති දෙයක් තමයි මේ කිරිබත්. ගොඩක්ම උදේ කෑම වෙලාවට හදන කිරිබත් සුභ කටයුත්තකදිනම් වරදින්නෙම නැහැ.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:

  • කැකුළු හාල් - 400g
  • උකු පොල් කිරි කෝප්ප - 02 1/2 , 03
  • ලුනු - තේ හැඳි 02
  • වතුර කෝප්ප - 03/04

සාදන ක්‍රමය:

  • කැකුළු හාල් ටික හොඳට සෝදලා අරගෙන කිරිබත් උයන භාජනයට දා ගන්න.
  • මේ හාල් ටික වැහෙන මට්ටමට එනකන් වතුර දාලා බත් උයන විදිහටම මේ කැකුළු හාල් ටික උයා ගන්න.
  • මේ අතරේදී පොල් කිරි ටිකත් එක්ක ලුනු ටික කලවම් කර ගන්න.
  • කැකුළු හාල් ටික හොඳට ඉදුනාට පස්සේ මේකට පොල් කිරි ටික දාන්න.
  • පොල් කිරි ටික දාලා හොඳට කලවම් කරලා මද ගින්දරේ කිරිබත් ටික උයා ගන්න.
  • මේ කිරිබත් ටික ලිපෙන් බා ගන්න කන්ම සැරින් සැරේ හොඳට හැඳි ගාන්න. නැත්නම් මේක අඩිය අල්ලනවා.
  • කිරි ටික ඔක්කොම හිදිලා කිරිබත් ටික ගුලි වෙන මට්ටමට ආවහම මේක ලිපෙන් බා ගන්න.
  • දැන් මේ කිරිබත් ටික ලෑල්ලකට හරි ට්‍රේ එකකට හරි තුනී කරලා කෑලි වලට කපා ගන්න.
Milk Rice on banana leaf
Milk Rice on Tray
Milk Rice Pieces
Milk Rice on Plate
Milk Rice Plate & Pieces
Lunu Miris with Kiribath

Contact DailyLife.lk

or drop an E-Mail to