පාට පාට මාබල් කේක්
හැමදාම ගෙදර කේක් හදනකොට එකම විදිහට බටර් කේක් හදන්නේ නැතුව මේ විදිහේ පාට පාට මාබල් කේක් එකක් හදලා බලමුද?
අවශ්ය ද්රව්ය:
- පාන් පිටි - 250g
- සීනි - 250g
- මාගරින් - 250g
- බිත්තර - 04
- කිරි කෝප්ප - ¼
- බේකින් සෝඩා - තේ හැඳි 02
- වැනිලා - තේ හැඳි 01
- ෆුඩ් කලරින් පාට 03 න්
සාදන ක්රමය:
- බේකින් පව්ඩර් ටිකයි පිටි ටිකයි එකට කලවම් කරලා පැත්තකින් තියා ගන්න.
- මාගරින් ටිකයි සීනි ටිකයිත් හොඳට ක්රීම් ගතිය එනකන් බීට් කර ගන්න.
- මාගරින් ටික හොඳට බීට් උනාට පස්සේ මේකට බිත්තර එක එක දදා බීට් කරන්න.
- දැන් පිටි ටික ටික දදා මාගරින් ටිකත් එක්ක හොඳට කලවම් කර ගන්න.
- ඊළගට කිරි ටිකයි වැනිලා ටිකයි එකතු කර ගන්න.
- මේ බටර් කේක් බැටර් එක හරියටම සමාන කොටස් 04ට බෙදලා වෙනමම භාජන වලට දා ගන්න.
- අපි අර ගත්ත පාට පාට ෆුඩ් කලරින් මේ වෙන් කර ගත්ත බැටර් එකට වෙන වෙනම කලවම් කර ගන්න.
- දැන් පොඩි හැන්දක් අරගෙන මාරුවෙන් මාරුවට පාට පාට බැටර් වලින් ටික ටික බේකින් පෑන් එකෙන් තියා ගන්න.
- ඔක්කොම බැටර් එක දාගෙන ඉවර උනාට පස්සේ කේක් එකේ උඩ ටිකක් සමතලා කර ගන්න.
- මේ කේක් එක 180° C උෂ්ණත්වයක විනාඩි 40ක් විතර බේක් කර ගන්න.
- කේක් එක අවන් එකෙන් එලියට ගත්තට පස්සේ ටිකක් වෙලා නිමෙන්න තියලා කෑලි වලට කපා ගන්න.