හරිම පහසු ජැපනීස් පෑන් කේක්

පෑන් කේක් කියන්නේ අපි හැමෝටම හුරු පුරුදු කෑමක්. හැබැයි ටිකක් වෙනස් විදිහකට හදන මේ පෑන් කේක් එක කොහොමද කියල බලන්නකෝ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:

  • පිටි - 125g
  • බේකින් සෝඩා - තේ හැඳි 1/4
  • බේකින් පවුඩර් - තේ හැඳි 1/2
  • ලුනු
  • බිත්තර කහ මද - 01
  • බිත්තර සුදු මද - 03
  • දිය කර ගත්ත බටර් - 25g
  • කිරි - කෝප්ප 1/2
  • සීනි - 30g
  • වැනිලා - තේ හැඳි 01

සාදන ක්‍රමය:

  • බිත්තර කහ මදයයි කිරි ටිකයි එකට දාලා හොඳට කලවම් කරන්න.
  • මේකට වැනිලා ටිකයි, ලුනුයි, දිය කර ගත්ත බටර් ටිකයි දාගන්න.
  • පිටි ටික බේකින් පවුඩර් ටිකයි, බේකින් සෝඩා ටිකයි එක්ක කලවම් කරන්න.
  • මේ පිටි ටික කිරි එකත් එක්ක හොඳට කලවම් කරන්න.
  • බිත්තර සුදු මද ටික හොඳට පිම්බෙනකන් බීට් කරන්න. බීට් කරන අතරතුරේදී සීනි ටිකත් එකතු කරන්න.
  • බීට් කර ගත්ත බිත්තර ටික පෑන් කේක් මිශ්‍රනයත් එක්ක කලවම් කරන්න.
  • තැටියක බටර් ටිකක් ගාලා මේ මිශ්‍රණයෙන් ටික ටික දදා පෑන් කේක් ටික හදා ගන්න.
  • තැටිය වහලා විනාඩි 02ක් විතර එක පැත්තක් උයාගන්න.
  • දැන් පෑන් එක අනිත් පැත්ත හරවලා තවත් විනාඩි 02ක් විතර උයාගන්න.
  • පෑන් කේක් ටික රස්නේ පිටින්ම කෑමට ගන්න.
Japanese Pan Cakes
Japanese Pan Cakes with a Strawberry

Contact DailyLife.lk

or drop an E-Mail to