අලුත් අවුරුද්දට ඉඹුල් කිරිබත්

පැණි පොල් මදිවෙච්ච රසම රස ඉඹුල් කිරිබත් එක ඉස්සර අපේ ගම් වල නැතුවම බැරි කෑමක්. හරි පදමට හදා ගත්ත ඉඹුල් කිරිබත් ටිකක් කියන්නේ ඉතින් අදටත් දිව්‍ය බෝජන පරාදයි.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය: පැණි පොල්

  • ගා ගත්ත පොල් - 200g
  • සීනි - 150g
  • පැණි ටිකක්
  • කුඩු කරගත්ත කරදමුංගු ටිකක්
  • ලුනු ටිකක්
  • උණු වතුර - කෝප්ප ½

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය: කිරිබත්

  • සුදු කැකුළු හාල් - 500g
  • උකු පොල් කිරි - කෝප්ප 03
  • ලුනු - තේ හැඳි 02
  • වතුර - කෝප්ප

සාදන ක්‍රමය

  • ඉඹුල් කිරිබත් මැද්දට දාන පැණි පොල් ටික හදා ගන්න සීනි වලින් පොඩ්ඩක් පෑන් එකකට දා ගන්න. මේ සීනි ටික තද පාට වෙනකන් උණු කර ගන්න. හැබැයි මේ සීනි ටික ගොඩක් වෙලා ඕනෑවට වැඩිය උණු කරන්න එපා. එහෙම උනොත් එහෙම පැණි පොල් එක ටිකක් තිත්ත රස වෙනවා.
  • සීනි ටික තද පාටට ආවහම මේකට උණු වතුර ටිකක් දා ගන්න. සීනි ටිකක් මේ විදිහට උණු කරලා දාපුවහම පැණි පොල් ටික හොඳට තද පාටට ලස්සනට එනවා.
  • උණු වතුරත් එක්ක සීනි ටික හොඳට කලවම් උනාට පස්සේ මේකට කරදමුංගු ටිකයි ලුනු ටිකයි දාන්න.ඉතුරු සීනි ටිකයි පැණි ටිකයිත් දා ගන්න.
  • සීනි ටික උණු වෙලා හොඳට බුබුළු දාගෙන එනකොට ගා ගත්ත පොල් ටික දාලා කලවම් කර ගන්න.
  • දැන් මේ පැණි පොල් එකේ වැඩිපුර වතුර ගතිය හිදෙනකන් ටිකක් වෙලා තියලා ලිපෙන් බා ගන්න. පැණි පොල් ටික ගොඩක්ම වේලා ගන්න එපා. ටිකක් තෙත ගතියට බා ගන්න.
  • කිරිබත් ටික උයා ගන්න හෝදා ගත්ත කැකුළු හාල් ටික භාජනෙකට දාලා මේ හාල් ටික වැහෙන මට්ටමට එනකන් වතුර දාන්න. සාමාන්යෙන් බත් උයන විදිහටම මේ හාල් ටික උයා ගන්න.
  • හාල් ටික ඉදෙනකන් පොල් කිරි ටිකට ලුනු ටික දාලා දිය කර ගන්න. මේ විදිහට ලුනු ටික පොල් කිරිත් එක්ක දිය කරලා දාපුවහම හැම කිරිබත් කෑල්ලකටම එකම විදිහට ලුනු ගතිය හොඳට අල්ලනවා.
  • බත් ටික ඉදුනාට පස්සේ මේකට පොල් කිරි ටික දා ගන්න. මේ කිරිබත් ටික හැඳි ගාන ගමන් මද ගින්දරේ උයා ගන්න. කිරි ටික ඔක්කොම හිදිලා කිරිබත් ටික ගුලි වෙන මට්ටම ආවහම මේක ලිපෙන් බා ගන්න.
  • උයා ගත්ත කිරිබත් වලින් ටිකක් කොලපතකට හරි ඔයිල් පේපර් එකක් උඩට හරි දා ගෙන ටිකක් සමතලා කර ගන්න. මේ කිරිබත් ටික මැද්දෙන් පැණි පොල් ටිකක් තියා ගන්න. පැණි පොල් තියනකොට කිරිබත් ටික මැද්දෙන් හරහට පොඩි වලක් වගේ හදලා මේ ටික තියා ගන්න. එතකොට පැණි පොල් ටික හොඳට ඉඹුල් කිරිබත් ටික මැද්දට හිටිනවා.
  • දැන් මේ කිරිබත් ටික කොන් වලින් එකතු කරලා කොළපත හරහාට රෝල් කරන්න. කොළපතේ කොන් දෙකෙන් අල්ලලා ටොෆී එකක් ඔතන විදිහට දෙපැත්තට කරකවන්න.
  • දැන් මේ කොළපත දිග ඇරලා කිරිබත් ගුලිය කොළපත ඇතුලෙම ටිකක් වෙලා එහෙට මෙහෙට නලවන්න. එතකොට ඉඹුල් කිරිබත් එක හොඳ ලස්සනට හැඩ වෙලා එනවා.
  • ඔක්කොම කිරිබත් ටිකයි පැණි පොල් ටිකයි ඉවර වෙනකන් මේ විදිහට ඉඹුල් කිරිබත් ටික හදා ගන්න.
  • මේ අලුත් අවුරුද්දට ඔයාලත් මේ රසම රස ඉඹුල් කිරිබත් එක හදලා බලන්න.
Imbul Kiribath on a Banana Leaf
Imbul Kiribath on a Kolapatha
Imbul Kiribath
Imbul Kiribath
Imbul Kiribath (Pani Kiribath)

Contact DailyLife.lk

or drop an E-Mail to