රසම රස රට ඉදි කේක්
හරිම රසට ලේසියෙන් හදා ගන්න පුළුවන් මේ රට ඉදි කේක් එකට ඔයාලාගේ පවුලේ අය අනිවාර්යෙන්ම කැමති වෙයි.
අවශ්ය ද්රව්ය
- රට ඉදි - 500g (ඇට සමග)
- මද රස්නේ උණු වතුර - කෝප්ප 01
- ආප්ප සෝඩා - තේ හැඳි 01
- බිත්තර - 04
- පාන් පිටි - 225g
- මාගරින් - 225g
- සීනි - 225g
- වැනිලා - තේ හැඳි 01
- කජු - 50g
සාදන ක්රමය
- රට ඉදි ටිකේ ඇට ටික ඇරලා සුද්ද කර ගන්න.
- ආප්ප සෝඩා ටික වතුරත් එක්ක දිය කරලා ඒකට ඇට ඇරගත්ත රට ඉදි ටික දාගන්න.
- දැන් මේ ටික හොඳට කලවම් කරලා පැය 03ක් 04ක් විතර තියලා තියන්න. කේක් එක හදන්න කලින් දවසේ මේ විදිහට රට ඉදි ටික පොගන්න දාගන්නවනම් වඩා හොඳයි.
- මාගරින් ටිකයි සීනි ටිකයි හොඳට බීට් කර ගන්න.
- බිත්තර එක එක දදා හොඳට බීට් කරන්න.
- ඊළගට වැනිලා ටික දාගන්න.
- පිටි ටික දාලා හොඳට කලවම් කරන්න.
- අන්තිමට රට ඉදි ටික දාලා කලවම් කර ගන්න.
- ඔයාලා කැමති නම් මේ කේක් එක තව ටිකක් රස වෙන්න කජු ටිකකුත් එකතු කර ගන්න පුළුවන්.
- දැන් මේ කේක් එක විනාඩි 35ක් 40ක් විතර 180°C ක උෂ්ණත්වයක් බේක් කර ගන්න.