මාළු මිරිස් කිරට
සමහරු මාළුමිරිස් හොදි හදලා කන්න කැමති නැහැ. එහෙත් ඔබ මේ ආකාරයට හදලා කෑවොත් අනිවාර්යයෙන්ම කැමති වෙනවා.
අවශ්ය ද්රව්ය:
- මාළු මිරිස් කරල් 06
- උකු පොල් කිරි කෝප්ප 01
- තුනපහ කුඩු මේස හැඳි 01
- කහ කුඩු තේ හැඳි 01
- උළුහාල් තේ හැඳි 01
- කුරුඳු පොතු කිහිපයක්
- ලොකු ලූනු ගෙඩි 01
- කරපිංචා කොළ
- රස අනුව ලුනු කුඩු
සාදන ආකාරය:
- මාලු මිරිස් කරල් හොඳින් සෝදා ගෙන දෙකට මැදින් පලා ගන්න. මෙහිදී වෙන්වෙන්නට මාලු මිරිස් කරල කපන්න එපා. මෙසේ දෙකට මැදින් පැලු විට හොදට තුනපහ මිරිස් කරලට අල්ල ගන්නවා.
- පිස ගැනීමට යොදා ගන්නා භාජනය තුලට මාළු මිරිස් කරල් දමා කරපිංචා කොළ එයට එකතු කරන්න.
- ලුණු ගෙඩිය ද සිහින්ව කපාගෙන එයට එකතු කරන්න.
- මෙයට උළුහාල් , රස අනුව ලුනු කුඩු , තුනපහ කුඩු , කහ කුඩු සහ කුරුදු පොතු එකතු කරන්න.
- මෙහිදී අපි මාලු මිරිස් සඳහා මිරිස් කුඩු හෝ අමු මිරිස් එකතු කිරීමෙන් වැළකී සිටිනවා. එසේ කරන්නේ මාළු මිරිස් වල අවශ්ය ප්රමාණයට සැර ගතිය අඩංගු වී ඇති නිසා.
- දැන් සියල්ල හොඳින් කලවම් කරන්න.
- පොල් කිරි එකතු කරමින් ටිකක් කලවම් කරන්න.
- පොල් කිරි එකතු කිරීමෙන් පසු මෙය විනාඩි 15 - 20ක් විතර මද ගින්දරේ පිස ගන්න.