ගමේ රසට ඌරු මස්
ඔයා සැබවින්ම ශ්රී ලාංකීය ගමේ ආහාර රසයට ආදරය කරන කෙනෙක් නම්, මේ කලු ඌරු මස් කරිය හදන විදිහ ඔයාලට ගොඩක්ම වැදගත් වේවි. කටට සැරට හදා ගත්ත මේ ඌරු මස් කරියත් එක්ක ඕනෙම දෙයක් රසට කන්න පුළුවන්.
අවශ්ය ද්රව්ය:
- ඌරු මස් - කිලෝ 01 (තෙල් කෑලි සමග උරහිස හෝ කකුල් ප්රදේශය)
- රෝස් කර ගත්ත තුන පහ කුඩු - තේ හැඳි 02
- අමු මිරිස් - 01
- කහ කුඩු - තේ හැඳි 1/2
- රෝස් කර ගත්ත මිරිස් කුඩු - තේ හැඳි 02
- රස පදමට ලුනු
- කුරුදු පොතු - 01
- ඉගුරු - අගලක කෑල්ලක්
- සේර - අගලක කෑල්ලක්
- කරපිංචා - ඉති 02
- කපා ගත්ත ලොකු ළුණු - 01
- සුදු ළුණු - බික් 5-6
- විනාකිරි - තේ හැඳි 01
- කරදමුංගු - 02
- කරාබු නැටි - 02
- රස පදමට ගම්මිරිස් කුඩු
- තෙල් - මේස හැඳි 02
- වතුර - කෝප්ප ½
How to cook:





